Dyslexie boeken
Leesboeken in het lettertype Dyslexie

Mensen met dyslexie zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Bij ‘normale’ lettertypes lijken alle letters zoveel mogelijk op elkaar, omdat het lettertype één geheel moet zijn. Het ziet er mooier uit, maar het maakt het lezen voor iemand met dyslexie extra moeilijk omdat dyslecten de letters snel door elkaar halen.
Vanuit die gedachte is grafisch ontwerper Christian Boer, zelf dyslectisch, aan de slag gegaan met een geheel nieuw lettertype.

Christian heeft aanpassingen gedaan in:

  • De vorm van elke letter
  • verschillen in de vorm tussen letters
  • bepaalde vormen door het gehele lettertype toe te passen
  • letter- en woordspaties
  • hoogte van het gehele lettertype

Ook de opmaak van teksten is belangrijk. Grote blokken tekst of veel tekst en beeld op een pagina is lastiger te lezen voor dyslectici.
 Daarom hebben de pagina’s van de Dyslexieleesboeken tussen de regels en alinea’s door meer witruimte en worden zinnen afgebroken op een plek waar dit logisch is in het verhaal in plaats van pas zodra de rand van de pagina wordt bereikt. Dit creëert meer rust en ruimte waardoor kinderen met dyslexie niet
meteen de moed in de schoenen zinkt zodra ze een boek inkijken. Een ruim
opgezette pagina gaan ze met meer enthousiasme tegemoet en willen ze
liever lezen.

Door al deze aanpassingen kan iemand met dyslexie teksten gemaakt met zijn nieuwe letter “Dyslexie” veel makkelijker lezen.

Het Dyslexie lettertype is een revolutionair lettertype, ontworpen om het leven van mensen met dyslexie te veraangenamen. Met een zware basislijn, wisselende stok/staart lengtes, groter-dan-normale openingen en semi-cursivering zorgt het font Dyslexie er voor dat elke letter uniek is in zijn vorm.

Het het lezen van een tekst in het Dyslexie lettertype hebben mensen met dyslexie veel minder moeite met lezen en worden er minder fouten gemaakt. Inmiddels heeft het font Dyslexie een groot aantal enthousiaste gebruikers, zowel privé als zakelijk. Lezen wordt sneller, gemakkelijker en vooral: plezieriger.

Veel kinderen lezen een stuk gemakkelijker dankzij de speciale letters.

Zowel uitgeverij Kluitman als uitgeverij Dyslexion hebben ongeveer 50 titels kinderboeken in een dyslexie-vriendelijke letter in hun collectie.

Plus -schoolleverancier heeft  de volledige collectie van Dyslexion en Kluitman op voorraad.
Wij kunnen u uitgebreide informatie geven over de kenmerken van de speciale dyslexie letter en de opmaak van de boeken van Uitgeverij Dyslexion.
Neem contact met ons op als u meer wil weten.

Ervaringen van klanten:
Jongen van 13 jaar:  “Ik zit nu al een half uur te lezen en ben nog niet moe
Leerkracht over meisje van 10 jaar: “er kwam een lach op haar gezicht en zij zei ‘zo is lezen ook leuk‘”
Een ouder over haar kind: “Nu snap ik ook meteen wat er staat“.