Kinetic sand

Aanraking zal je versteld doen staan, je wilt er mee blijven spelen, de mooiste vormen creëren of gewoon lekker in knijpen.

Kinetic sand voelt heerlijk aan, kinderen die zeer sensorisch ingesteld zijn zullen dit zand echt geweldig vinden. De praktijk leert dat kinderen (en volwassenen) het spelen met Kinetic San ervaren als rustgevend. Het is ook uitstekend geschikt voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. 
Kinetic sand bestaat uit 98% puur zand, met 2% niet-toxisch bindmiddel, een veilig polymeer. Kinetic sand droogt nooit uit. Het is stof- en allergievrij, natuurlijk antibacterieel en glutenvrij. Het laat geen resten achter. Kinetic sand plakt namelijk alleen aan zichzelf, je handen en alle oppervlakten blijven dus schoon en het is in een mum van tijd opgeruimd. Kinetic Sand van het gerenomeerde merk Waba fun uit Zweden is echt heel uniek. Kinetic sand is zoals ze zeggen “Sand in motion” want als je het laat vallen of er doorheen roert lijkt het wel te bewegen!

Kinetic Sand is leverbaar in verpakkingen van 1, 2.5 en 5 kilogram. Tevens zijn zandvormen en een plastic of houten speelbak in twee maten leverbaar.Educatieve waarde van Kinetic Sand™
Spelen met zand stimuleert en ontwikkelt de fijne motoriek van kinderen en helpt bij het ontwikkelen van creatief spelen. Kinetic Sand is het perfecte materiaal om mee te spelen zonder opdracht, niets hoeft, alles mag. Laat kinderen zelf hun gang gaan. Kinetic Sand is heel geschikt voor zintuiglijke en gevoelstherapie. De praktijk leert dat kinderen (en volwassenen) het spelen met Kinetic Sand ervaren als rustgevend.

Pluspunten van  Kinetic Sand boven gewoon speelzand:

  • het droogt niet uit
  • het is antibacterieel en niet giftig (98% zand met 2% niet giftig bindmiddel)
  • je kunt er mee kneden, bouwen en vormpjes mee maken
  • eenvoudig in een bak wegzetten en weer tevoorschijn halen als je wilt spelen
  • plakt alleen aan zichzelf en dus niet aan handen, kleding en meubels
  • eenvoudig en snel op te ruimen.

Kinetic Sand is ook zeer geschikt voor kinderen met allergieën – het is namelijk tarwe-, gluten- en caseïne vrij. Spelen met Kinetic Sand is daarom 100% veilig. Als je toch bezorgd bent omdat je kind of huisdier wat heeft gegeten van Kinetic Sand, laat hem/haar dan een flinke hoeveelheid water drinken, zodat het materiaal het lichaam weer eenvoudig verlaat. Klik HIER voor het volledige lab en testrapport van Kinetic Sand!
Kinetic Sand is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.