WEDGiTS

WEDGiTS is een vernieuwende vorm van constructiespeelgoed, bestaande uit stevig kunststof bouwblokken. Kenmerkend zijn de schuine hoeken waardoor de blokken makkelijk op hun plaats vallen. Bij de allerkleinsten begint het al met onderscheiden van de vormen, kleuren en aantallen. En door de schuine hoeken kunnen jonge kinderen zelfstandig bouwen zonder de frustratie dat het niet lukt. Grotere kinderen kunnen naast bouwen ook de klemmethode toepassen om bijzondere objecten te bouwen.

Wedgits bestaat zowel in een standaard uitvoering voor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar, als in mini uitvoering voor kinderen vanaf 5 à 6 jaar. De mini uitvoering is 40 % kleiner dan de standaard maat. De 2 soorten kunnen wel met elkaar gecombineerd worden.

Educatieve waarde van WEDGiTS
WEDGiTS draagt bij aan de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht, oog – hand coördinatie, probleemoplossend- en complex denken. Bij het samen spelen leren de kinderen sociale vaardigheden als delen en samenwerken. Door de grote prikkeling van de fantasie van kinderen zal dit speelgoed ze uren kunnen boeien. WEDGiTS is met recht educatief speelgoed.

Pluspunten van WEDGiTS

  • Het materiaal van WEDGiTS is geschikt om in de vaatwasser gereinigd te kunnen worden, waardoor makkelijk voldaan kan worden aan de hoge hygiëne eisen die gesteld worden in de kinderopvang.